Verden går sin gang – med meg, og uten meg

Støyen rundt meg legger seg som en hinne av tåke rundt meg. Trafikken og travle mennesker haster forbi meg, lyder og inntrykk, hele verden går rundt. Verden går sin gang. Om jeg ikke hadde fantes, ville verden fortsatt gått sin gang – med meg, og uten meg. Jeg står stille på stedet hvil, som øyet i en syklon, et stille sted midt i kaoset.

Noe holder meg igjen fra å være i denne såkalte verden. Tunge vekter drar meg ned mot bakken, og kroppen er bundet fast av slitesterk tau. Jeg har ikke stemme, for ordene mine har ingen verdi. Jeg står stille, og verden er for opptatt til å noengang se etter.

Støy. Støyen rundt meg legger seg som en hinne av tåke rundt meg. Hjertet slår lydløst, for ekkoet er så smertefullt. Så tomt, så stille, er jeg. Så tomt, så stille,

var jeg.

.

men verden går sin gang.
med meg,
uten meg.

Bilde: flickr

Reklamer

11 Responses to “Verden går sin gang – med meg, og uten meg”


 1. 1 Maja Piraja februar 6, 2010, kl. 07:39

  Lise, jeg tror du gjør sterkt inntrykk på mange fler enn du tror.. :)

 2. 2 Mariann februar 6, 2010, kl. 10:16

  Det tror jeg også :) Virkelig!

  Jeg var innom og leste masse på bloggen din i går kveld, men når jeg skulle kommentere falt det trådløse nettet ut hele tiden! Arg! For å unngå å knuse hele pc’n måtte jeg bare sette den fra meg :) Takk for fine kommentarer på bloggen min, og takk for mange fine innlegg under her! Du skriver så bra, og du tar opp så mange gode temaer. Jeg lærer masse av å lese innleggene dine. Bra det går så bra med deg, som du skrev her nylig. :)

 3. 3 Chrine februar 6, 2010, kl. 10:37

  Helt nydelig skrevet. Jeg har vært akkurat der.

  Men du gjør en forskjell. Verden ville vært annerledes uten deg. Du, mer enn de aller fleste, har en betydning. Tenk på hvor mange du har hjulpet med foredragene dine og med bloggen din!
  Om det så bare hadde vært én person. Én jente som vurderte selvskading, men som lot være etter å ha hørt historien din. Eller én gutt som oppsøkte hjelp fordi du sa at det ikke var et nederlag. Det er en stor forskjell å gjøre i noens liv!
  Du er viktig!

 4. 4 My heart beating februar 6, 2010, kl. 12:35

  DU gjør verden til et bedre sted fordi at du er nettopp den du er! og jeg er så glad for at du finnes! Du er en engel!

  fint ,sårt skrevet.! <3

 5. 5 Frk. Speilvendt februar 6, 2010, kl. 13:55

  Dette traff meg midt i hjertet. Kjenner meg veeeldig igjen!

  DU utgjør en stor forskjell i mitt liv. Livet hadde ikke vært det samme uten deg.

 6. 6 Hannah februar 6, 2010, kl. 16:42

  Mm… ENig med de over.. Du skriver veldig bra… Og dette traff meg og..

 7. 7 laila februar 6, 2010, kl. 18:13

  Verdens beste Lise,hele norges liseliten <3

 8. 8 Therese februar 6, 2010, kl. 19:22

  Du traff meg og det gjorde en forskjell.

 9. 9 SandraJeanette februar 6, 2010, kl. 23:12

  Åh, du skriver så masse fine kommentarere til meg! Kjenner jeg blir litt satt ut her :DDD

 10. 10 Camilla februar 7, 2010, kl. 19:14

  Hei Lise!

  Jeg har lest mye av bloggen din, du er utrolig flink til å skrive og du er en smart jente!

  Jeg studerer film og tv-produskjon og vi har fått i oppgave å lage en «reklamefilm», jeg vil gjerne lage en kampanjefilm om selvskading for å informere dem som sliter med dette om hvem de kan gå til for å få hjelp. Personlig synes jeg det er for lite fokus på dette.

  Jeg har ikke lyst å lage noe som kan virke triggende, så jeg ser mange utfordringer.

  Har du noen tips?

  Med vennlig hilsen Camilla

 11. 11 Liljen - life as it is februar 7, 2010, kl. 19:28

  <3 Første bloggen jeg er innom når jeg kom hjem, du er min første prio! ;D

  Min verden ville stoppet opp om du ikke var her.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere