Jeg er svak for deg

Jeg er svak for deg. Mine valg henger i en tynn tråd, og jeg prøver så godt jeg kan å balansere. Fri. Uten deg. Jeg er svak for deg. Jeg kan stadig kjenne pusten din i nakken min, og alt du trenger å gjøre for å få meg i ubalanse, er å trekke pusten en gang for mye – eller for lite.

Jeg er svak for deg. Jeg kan høre deg hviske om befrielse. En siste gang, igjen (og igjen). Du forfører meg med bilder, ord, følelser og illusjoner som ingen andre ser eller hører, utenom meg. Og deg.

Jeg er svak for deg. Jeg skulle heller foretrekke din gamle fremgangsmetode. Høye rop, skjærende skrik, brutale slag og kommanderende ordre. Det var mindre smertefullt slik. Jeg var din slave, og jeg hadde ingen valg. Jeg skulle foretrekke det nå.

Jeg er svak for deg. Du hvisker, ler og håner meg, stille, hemmelig, langsomt og pinefullt. Du er der hele tia. På min høyre side, eller er det kanskje venstre, eller kanskje plutselig oppe, under, bak meg? Du gir meg aldri fri.

Jeg er svak for deg. Ta fra meg valget, ta fra meg ansvaret. Dytt meg inn i faenskapen, slå meg over ende, tving på meg handlingen, krev meg. Vær så snill. Jeg orker ikke at du leker med meg, lokker, frister og ler. Krev meg. Jeg makter ikke å ha valget. Jeg makter ikke å stå i det. Kan du ikke bare kreve meg, eller la meg gå.

Jeg er så altfor svak for deg.

Reklamer

49 Responses to “Jeg er svak for deg”


 1. 1 Syngetonje juli 27, 2010, kl. 00:53

  fyyyyyyyyyyf…. så bra skrevet. Sitter her med gåsehud og tårer i øyene.
  Du er så flink med ord.
  Teksten traff meg som en knyttneve i ansiktet!

 2. 3 Beate juli 27, 2010, kl. 01:10

  WoW!!!!!! Stum av beundring! Wow…

 3. 5 Tonje juli 27, 2010, kl. 01:12

  du skriver så utrolig bra lise.
  du er elsket av mange, og alle vil at du skal klare dette.
  du har hvertfall meg, jeg skal holde rundt deg hvis jeg kunne, stryket deg på håret og ryggen. jeg vil så gjerne ta bort din angst!
  ikke la barberbladet ødelegge noe så fint som deg!

  stor klem..Tonje / rakel mirakel

 4. 7 Helene Antona juli 27, 2010, kl. 01:20

  Jeg vil ha sånn smykke!
  Men fy faen du er flink til å skrive Lise!

  • 8 liseliten juli 27, 2010, kl. 20:30

   Jeg kjøpte smykket på en LEKEbutikk (!) for noen år siden. Tror de fleste har fjerna den type smykker pga reaksjoner. Tusen takk for fine ord :)

 5. 9 ✂ Martine Osmundsen ✂ juli 27, 2010, kl. 01:28

  Så bra skrevet, rant en tåre nå. Jeg beundrer skrivingen din! Du er fantastisk med ord! Stå på !
  Glad i deg<3

 6. 11 A juli 27, 2010, kl. 01:33

  Må si som Tonje, den teksten traff meg som en knyttneve i ansiktet. Du skriver så utrolig bra. Kan jeg tipse sykepleierutdanningen på UiS om deg? Gikk der selv, og jeg VET at jeg hadde blitt en bedre sykepleier hvis du hadde snakket til meg. Heldigvis kom jeg tilfeldigvis over bloggen din istedenfor, men jeg vet at mange av mine medstudenter (og lærere) hadde hatt så utrolig godt av å høre foredraget ditt/lese bloggen din.

  • 12 liseliten juli 27, 2010, kl. 20:32

   Tusen takk, det setter jeg kjempestor pris på!! Du må bare tipse om meg til hvem du vil, jeg gleder meg bare over å dele mitt med andre. Men wow, tusen takk for kjempefin tilbakemelding!!

 7. 13 Tessalife juli 27, 2010, kl. 01:43

  Sterke ord. Du er virkelig flink til å skrive, Lise! Teksten traff meg… kjenner igjen følelsen…
  Klem <3

 8. 15 mellomlinjene juli 27, 2010, kl. 09:16

  Frysninger og tårer i øynene.. Dette var sterkt! Og beskrivelsen kan jeg kjenne igjen helt ut til fingertuppene. Takk for at du klarer å sette ord på det vanskelige, diffuse.

 9. 17 Marie juli 27, 2010, kl. 10:41

  Igjen hold ut vennen <3 jeg beundrer din sterkhet. Du er helt fantastisk. Du er min heltinne!!! jeg har ikke tid til ä lese alt nä desverre! men hold ut!

 10. 19 Ida Aurora juli 27, 2010, kl. 10:51

  Det er vanskelig å velge :(
  Jeg håper du velger å ignorere den stemmen som frister med selvskadingen. Du fortjener så mye bedre enn det. Du fortjener å være helt fri.

  • 20 liseliten juli 27, 2010, kl. 21:03

   Takk, Ida Aurora :) Jeg har hittil og i lengre tid prøvd å ignorere stemmen, men den er der konstant. Men har i det minste ikke latt meg falle for det :) Takk <3

 11. 21 GLASSKÅR juli 27, 2010, kl. 11:43

  Så flott du skriver Lise! Og vet du, du er sterk du!

 12. 23 Silje skogvik juli 27, 2010, kl. 12:27

  sterke ord ja, det er det virkelig !! Ikke gi opp, Lise. ikke la kniven få makta igjen !! du er sterk, og du klarer dette : ) jeg har tro på deg !

 13. 25 Hannah juli 27, 2010, kl. 13:56

  Så bra skrevet Lise. Klem

 14. 27 Nerve juli 27, 2010, kl. 19:08

  Utrolig bra skrevet. Skjønner så alt for godt hva du mener. Hold ut.

 15. 29 Marit juli 27, 2010, kl. 21:38

  Utrolig bra skrevet! Sliter med det samme selv. Og det er ikke lett å holde ut.

 16. 31 elskerinnen juli 27, 2010, kl. 23:14

  Kleenextime!! Pokker nå fikk du meg til å grine også. Du er helt fantatisk til å formidle dine følelser, du får meg til å tenke og du er et barn i forhold til meg, men noen ganger føles det som om du var 100 år pga visdommen og klokskapen din.

  Du har virkelig fått oppleve hva livet har å by på lille venn. Dette er sjelerøsk så det holder!

 17. 33 Laila juli 27, 2010, kl. 23:44

  fantastisk bra skrevet Lise,du finner alltid de rette ordene som kan sette leserne inn i akkurat hvordan det føles.

  Sterke ord,og jeg kjente meg litt igjen i dette,i forhold til MINE problem.

  <3

 18. 35 Marti juli 27, 2010, kl. 23:45

  Fantastisk skrevet. Vet ikke helt hva mer jeg kan si.

 19. 37 effjusikay juli 28, 2010, kl. 01:48

  Nydelig, Liseliten.
  Jeg håper du gjemmer slike tekster
  i et lite hefte – TIL et lite hefte
  om du noen sinne skulle ønske å gi det ut
  :-)

 20. 39 kari juli 28, 2010, kl. 10:16

  Nydelig skrevet. Denne teksten traff meg rett i hjertegropa. <3

 21. 41 elskerinnen juli 28, 2010, kl. 12:33

  Støtter Effjusikay. Du har jo skrevet og gitt ut noe før. Her har du mer du kan føye til i boken din og gi det ut. Spre det til folket. Du er jo helt unik i måten du formidler tankene dine på. Jeg er veldig imponert over deg.
  Hadde du vært datteren min hadde jeg forgylt deg tror jeg :)

 22. 43 kathrine juli 29, 2010, kl. 01:07

  du skrive så sinnsjukt bra Lise. fyyy.
  har ikkje ord.

  <3

 23. 45 Renate juli 30, 2010, kl. 03:55

  Kjenner meg utrolig igjen i dette innlegget! Du er flink å sette ord på ting Lise <3

 24. 46 Kath3ne juli 31, 2010, kl. 19:09

  Du e utroli flink t å skriva, tekstene dine treffe et ømt punkt i bryste. Du har en heilt utroli flott å unik måte å skriva på, å å få fram følelser .

  Såg deg på tattoo convention igår, du va utroli pen :) Du e vanskeligt å tro at du har våre ijønå så mye så du har, du såg så utroli sterk å sjølsikker ut :D

 25. 47 superjanne august 1, 2010, kl. 12:45

  :) kjempefint skrevet (som vanlig.

 26. 48 Phoebe august 2, 2010, kl. 14:43

  *sukk* alltid like vakkert

 27. 49 Mariann august 3, 2010, kl. 15:26

  Sterkt, selv for en som meg som ikke kan relatere meg direkte til det du snakker om.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere