Øyeblikk # 3

Jeg er akkurat like stor som jeg skal være, der jeg står med stødige bein og våkne, klare øyne. (Relativt) frisk, på friske ærender, men på et ikke-friskt sted. Jeg ser lukkede, låste dører, ambulanse og politi, men gangene er alltid like stille. Kjent sted, kjente ansikter og kjente scenarier jeg gjerne skulle vært foruten å kjenne.

Jeg er bare tilskuer denne gangen. En feilplassert statist som egentlig ikke skal være i bildet. Jeg har ingen hovedrolle, ingen birolle, handlingen og hendelsene angår ikke meg. Ikke denne gangen. Og jeg skal fortsatt være akkurat like stor som jeg er og skal være, med eller uten den store hovedrollen som den lille, syke, forvirrede og uselvstendige pasienten.

Jeg kjenner stillheten. Jeg er stillheten, for kaoset er ikke mitt. Ikke denne gangen, ikke nå. Jeg ser med våkne, klare øyne, jeg ser hva alle andre ser, og hører hva alle andre hører. Realiteten, slik den faktisk er, og slik jeg aldri før har opplevd den – akkurat her.

Men beina mine som nettopp var så stødige, føles svake og luften tung å puste. Jeg kan ikke lenger kjenne hjertet mitt som banker i brystet, jeg kan bare høre det. Ekkoet. Jeg kan ikke unngå å kjenne tyngden og dragsuget fra gamle rester av minner, smerte og mørke. Jeg krymper i størrelse, i betydning, i verdi. Så liten jeg er. Så liten jeg plutselig er.

Øyeblikk # 1
Øyeblikk # 2

Advertisements

21 Responses to “Øyeblikk # 3”


 1. 3 skyggebarnet april 7, 2011, kl. 19:57

  utrolig bra skrevet vennen

  gla i deg

 2. 4 renate april 7, 2011, kl. 20:14

  så godt du skriver, følte nesten at jeg var der med deg…
  well done, keep up the good work
  mvh renate

 3. 8 Marti april 7, 2011, kl. 20:59

  Bra skrevet. Når jeg leser det du skriver føles det ut som om jeg er der. Det du skriver er så levende og ekte. Ikke bare i dette innlegget, men i alt du skriver.

 4. 11 Lise april 8, 2011, kl. 07:33

  Du skriver på en måte som gjør at det gjør vondt, langt inn i hjertet. Jeg unner deg alt godt! Jeg har selv endel av den samme problematikken som deg, og jeg vet at det kan være vanskelig å leve i de tøffe periodene. Kunne ønske jeg kunne komme gjennom pcen og gi deg en klem der du er. Du er til inspirasjon med åpenheten din! Klem fra Lise

 5. 14 Veronica/Mentale Godtepose april 8, 2011, kl. 19:33

  Sterkt. Må være utrolig å se noe sånt utenfra, når det er så velkjent innenfra. Du skriver så godt!

 6. 15 Betty.B Minni.M april 9, 2011, kl. 15:20

  Utrolig sterkt. Kjenner meg veldig, veldig igjen..
  Betty.B

 7. 16 Hanne april 9, 2011, kl. 22:29

  Hei Lise.

  Jeg vil bare si at jeg har fulgt deg tidligere, og at jeg nå fulger deg igjen. Du ligger på min favorittliste.

  Du er en utrolig bra person, måten du skriver på rører noe ved meg. Åpenheten din og alt..
  Får ikke helt til å sette ord på det, siden jeg ikke har følelser, men jeg ville si det jeg får til.

  Klem fra Hanne :)


 1. 1 Øyeblikk # 4 « liseliten.com Tilbakesporingjuli 2, 2012, kl. 11:32
 2. 2 Øyeblikk # 5 « liseliten.com Tilbakesporingaugust 23, 2012, kl. 20:17
 3. 3 Øyeblikk # 6 « liseliten.com Tilbakesporingfebruar 4, 2013, kl. 12:04
 4. 4 Øyeblikk # 7 | liseliten.com Tilbakesporingdesember 30, 2014, kl. 21:02

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere