Arr og finklær

«Dette er søkeord andre brukte for å komme til din blogg»

Hvordan skjule arr. Arr og finklær. Dette er eksempler på tema og spørsmål jeg har fått flere ganger, enten personlig på bloggen, eller at andre har søkt/googlet det og tilfeldigvis havnet inn på min blogg. Jeg skrev om dette rundt juletider i fjor også, men med tanke på at jeg forhåpentligvis har fått noen nye lesere siden da, så skriver jeg litt om på det gamle blogginnlegget og poster på ny.

Jeg har ofret mange tårer i fortvilelse over armene mine og arrene jeg har, spesielt i situasjoner hvor jeg ønsker å pynte meg og kle meg i kjole. Det var et større tema for meg tidligere enn det er nå, og jeg tror det handler om at jeg har lært meg å bedre akseptere arrene mine, gi litt mer f* i hva andre tenker, og selvfølgelig også fordi jeg ikke skader meg like mye som før.

Jeg skulle likevel fortsatt ønske jeg kunne ha på meg kjoler og topper uten å måtte ha valget mellom å dekke til armene – eller å bli møtt med undrende blikk og eventuelt kommentarer, spørsmål og fordommer.

Jeg har akseptert at arrene er en del av meg og min historie, jeg skammer meg ikke over krigene jeg har kjempet, men som oftest ønsker jeg å bare være som alle andre. Jeg ønsker ikke oppmerksomhet eller blikk, jeg vil bare være en av mengden og fellesskapet.

Bolero er en fin løsning når en ønsker å ha på seg noe fint, men samtidig skjule armene. Jeg er veldig glad i tubetopper, og derfor er ”armvarmere” min favoritt. Det er enkelt å lage armvarmere ut fra tights og strømpebukser som du klipper til og bretter eller syr kant på.

Nå må ikke noen misforstå dette innlegget. Det betyr ikke at det er mer «greit» å skade seg, bare fordi det finnes måter å skjule det på. Men det er sårt og fortvilende å måtte dekke seg til i gensere og jakker i anledninger hvor en gjerne vil ha på seg noe fint (og som ofte er kortermet). Tenk heller over dét før du skader deg selv. Du sitter igjen med merker for livet som ikke vil forsvinne. Sannsynligvis er du et helt annet sted i livet om 5 år, og vil sitte angrende igjen.

Venstre: Sorte armvarmere laget av en tights i bomull, kjøpt på barneavdelingen på H&M. Den hadde allerede fin kant nederst, som da er øverst på armene mine. Det avklipte området har jeg bare brettet inn nede ved håndleddet. Jeg bruker disse til alt!
Høyre: Det finnes mange armvarmere å få kjøpt, men de fleste stopper ved albuen. Disse er kjøpt på Soda i Stavanger, som nå er nedlagt.

Venstre: Sort bolero kjøpt på b-young for mange år siden.
Høyre: Bildet er tatt i et bryllup jeg var i for noen år siden. Jeg kjøpte meg en hvit blondestrømpebukse på H&M som jeg klippet av føttene og overdel på, og sydde kant på, helt enkelt.

Sorte blondehansker kjøpt på H&M nå i desember. Disse er lange nok til å dekke overarmene også.

Så til dere som spør og søker på nett etter hvordan skjule arr, det finnes mange alternativer som går sammen med finklær. Eller du kan være tøff og modig å stå for den du er. Du skal aldri skamme deg over deg selv og krigene du har kjempet. Vær stolt av deg selv, med eller uten arr!

Reklamer

35 Responses to “Arr og finklær”


 1. 1 Christina Simonsen desember 7, 2011, kl. 21:40

  HAR DI LAGT NED SODA?!?!?! :O oh noes!!!!

  Kjempe fint at du lager slike innlegg :D Du er kjempe kreativ som bare finner noen fine tights/strømpebukser som fungerer som armvarmere :D

 2. 3 oda ~ desember 7, 2011, kl. 21:42

  Tusen takk for tipsene! Bruker som oftest en jakke utenpå alle klær, men hender jeg bretter opp genseren noen ganger til hverdags hvis jeg bruker hettegenser, men da har jeg alltid på store armbånd for å skjule de verste arrene på håndleddende. :-)

 3. 5 Runhild desember 7, 2011, kl. 21:46

  Takk for fleire forslag! :) Til no så har eg berre strikka meg pulsvantar eg :)

  Fine bilete! <3

 4. 7 Margrethe Berge desember 7, 2011, kl. 21:51

  Det er bra du lager et nytt innlegg om dette, det er viktig! :) Helt siden starten av November har jeg tenkt masse på hva jeg skulle ha på meg på julaften, om jeg måtte få tak i en langermet kjole eller noe… Jeg har en annen kjole nå da, så jeg lurer fortsatt, men kanskje jeg skal få lagd armvarmere jeg også, sånn som deg. Det var fint :)

  • 8 liseliten desember 7, 2011, kl. 23:55

   Takk :) Ja, det er ganske genialt med armvarmere. Og som Tuva og Christine sier, så er det visst mange langermede kjoler å få fatt i nå. Håper du finner noe du trives i, du er så fin :)

 5. 9 GjensidigRespekt desember 7, 2011, kl. 22:04

  Ååå heeerremin så pen du var på det siste bilde Lise! Du er alltid vakker, det håper eg du veit eg syns, men du var uuutrolig fin på håret…og bare alt var veldig pent! <3

 6. 11 Christine desember 7, 2011, kl. 22:04

  Først må jeg bare få takke deg, Lise for en utrolig fin og strek blogg, du skal vite at du betyr veldig for meg, og du er ett stort forbilde, jeg heier på deg! <3

  Tilbake til klær å sånn så er jeg også utrolig glad i å pynte meg med kjoler og annet stæsj, helt min verden ble snudd på hode, og jeg ble avhengig av lange armer! Jeg har blant annet vært veldig bekymret for julen som kommer seg snikene, om hva jeg skulle ha meg – og hvordan jeg skulle takle det, så nå har jeg kjøpt meg en kjole med lange armer som jeg faktisk kan føle meg vell i! Det var veldig mange fine kjoler som hadde langer armer : )

  • 12 liseliten desember 7, 2011, kl. 23:59

   Tusen takk for alle de fine ordene, det betyr masse!! <3 Trist å høre at din verden ble snudd på hodet.. Jeg håper det går bedre med deg. Flott at du har funnet en kjole du føler deg vel i! Supert at det er kommet så mange kjoler med lange ermer, det var nesten umulig å finne før.

 7. 13 June desember 7, 2011, kl. 22:08

  Du har så utruleg fin figur!

 8. 15 AKP Photography desember 7, 2011, kl. 22:51

  Eg klare nokk aldri å forstå koss du å dåkk andre så har fullt av arr på armar ol har d når d jelle dette me skam å sånt. Men litt kan eg forstå – eg vill jo for eks ikkje gå i kler eg føle mg utilpass å stygge i. Så d e godt at dår e mådar å sjula d på i situasjonar der ein ikkje ønske oppmerksomhed pga av arrå, men hellår for kor fine du e i kjolen :)

  Å Lise du e så utrolig kreative å finne så goe løysningar for ting. Å e d ein ting så e HEILT sikkårt så ser du RÅLEKKER ud på ALLE bildene i dette innlegge å de andre bildene her på bloggen♥ *Super sukkersøt :D*

  • 16 liseliten desember 8, 2011, kl. 00:07

   Ja, det bler jo litt av det sama, jaffal følelsen ein sjøl sitte med, selv om andre folk kanskje ikje hadde reagert på same måde. Ingen god følelse.. Tusen takk for så mange gode ord! <3

 9. 17 konkylie desember 7, 2011, kl. 23:01

  Jeg har ikke så mange arr på armene, har de aller fleste andre steder på kroppen som er lettere å skjule. Men det finnes mange fine klær med lange armer, slik at man kan pynte seg uten å måtte vise frem armene hvis man ønsker å skjule dem. Elles så synes jeg du hadde fine løsninger på problemet :)

  • 18 liseliten desember 8, 2011, kl. 00:11

   Det er supert at det finnes fine klær med lange armer også. Jeg har hatt litt problemer med å finne det, men det er godt det finnes flere alternativer :) Takk for kommentar!

 10. 19 Marthe desember 7, 2011, kl. 23:02

  Flott innlegg Lise! Jeg liker veldig godt det du skriver nederst i innlegget, vær stolt av deg selv med eller uten arr. Det er sterkt! Jeg synes du er utrolig vakker uansett <3

 11. 21 Tuva desember 7, 2011, kl. 23:25

  Takk Lise, for at du skriver om dette på en så fin måte. Og du har jo virkelig funnet løsninger som du ser nydelig ut i. <3
  Jeg har nettopp kjøpt meg en langermet, sort kjole på h&m. Ermene og skulderpartiet er blonder, i tillegg er den litt utvidet i halsen, så får vist litt hud, og tattoveringene jeg har på skuldrene. :) Selv om jeg i utgangspunktet jaktet på en sånn kjole pga arr, så føler jeg at at det er en kjole jeg kunne valgt selv om jeg hadde vært arr-fri. Med andre ord er jeg superfornøyd!(Det beste var at jeg tror den kostet sånn rundt 150 kr!!)
  Liker at langermet kjoler er på moten i år. :)

  • 22 liseliten desember 8, 2011, kl. 00:16

   Takk, Tuva! <3 Jeg er ganske sikker på at jeg vet hvilken kjole du snakker om, og den er såååå fin! Har sett på den selv også. Tenker meg du kler den perfekt :) Godt (og på tide) at det blir in med lange ermer :)

 12. 23 Camilla Desiré desember 8, 2011, kl. 18:11

  Takk for gode tips, igjen :) Leste innlegget i fjor også, så i år har jeg anskaffet flere forskjellige så jeg har noe å velge mellom alt ettersom hvilke kjoler jeg bruker ;)

 13. 25 naturina1 desember 8, 2011, kl. 18:27

  Jeg har funnet en løsning som passer for meg, og det er å bruke en tynn, helfarget genser under en kjole, enten det er tubetopp eller stropper. Det går også an å få kjøpt blondegensere, som er gjennomsiktige. Om du ikke skal ha strømper passer det kanskje ikke så fint, men.. Genser under er i allefall det som fungerer for meg :)

 14. 27 Linn desember 8, 2011, kl. 19:54

  Jeg har noen tights og strømpebukser som jeg har klipt i, men de dekker ikke hele armen, og bolero har jeg faktisk aldri tenkt på! Takk for tipsene :)

 15. 29 Anja desember 8, 2011, kl. 20:00

  Takk for gode tips! Du er kjempepen og en utrolig sterk jente:) (håper det er greit å skrive det…)

 16. 31 Caroline desember 9, 2011, kl. 13:36

  Veldig smart å klippe av tights, det skal jeg virkelig huske på. :)

 17. 32 rebecca desember 9, 2011, kl. 15:21

  Jeg elsker innleggene dine om hvordan man skal kunne leve med arrene sine, og ikke minst; «de er en del av deg – ikke skam deg over dem». Jeg har prøvd, lenge, men nå har jeg kommet dit at jeg vil fjerne det som er mulig. Dype arr er kuttet bort og sydd sammen til tynne striper, og innen neste sommer håper jeg at det vil være tynne arr, og ikke tykke. De er der fortsatt, og vil alltid være en del av meg, men jeg for min del har valgt å forminske dem. Jeg vet ikke om det er feigt av meg, og jeg kunne kanskje ha lært meg bedre å leve med dem, men nå er første del av operasjonene gjennomført, og jeg håper dette vil gi meg bedre selvtillit til å gå med korte ermer.

 18. 33 Phoebe desember 9, 2011, kl. 20:03

  Uten at jeg trenger å skjule noen arr så syns jeg det var dritlurt å sy om strømpebukser til armvarmere. Tusen takk for tips!!

 19. 34 Destgirl desember 9, 2011, kl. 22:54

  Flott innlegg.. Fine bilder av deg og så stilige og kreative ideer :)

  *klemmer*

 20. 35 Terese et Tustehue desember 10, 2011, kl. 01:02

  Jeg søkte faktisk, for å se hvor langt opp på listen du kom, du er faktisk første innlegget som kommer opp på google.

  Jeg må si jeg elsker armvarmerene dine! De er nydelige! Men hva med å skjule arr som ikke er på armene? Men, svømming, burde jeg bare hoppe i det syns du?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere