Tavletegning: Min behandling

For et par uker siden viste jeg en tavletegning om «når jeg reiser opp til min egen, lille planet», som jeg og behandler tegnet sammen på tavle i en time. Tavletegningen under er fra 2009 og ikke akkurat en tegning, men en veldig enkel, fin og kortfattet beskrivelse av behandlingen.

(Hentet fra boka Dialektisk atferdsterapi ved emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse av Anna Kåver og Åsa Nilsonne)

Reklamer

15 Responses to “Tavletegning: Min behandling”


 1. 1 Marthe H mars 12, 2012, kl. 17:33

  Veldig interessant å se!

  Synes bare du er så utrolig heldig som har en så stabil behandler. Selv har jeg byttet 8 ganger på bare litt over et år, og nå er jammen den nye psykologen gravid også.

  Men hva kan man gjøre?

  • 2 liseliten mars 12, 2012, kl. 17:43

   Ufattelig trist og kjipt og ikke minst uheldig å måtte bytte behandler så mange ganger! Det tar tid å bygge tillit og bli kjent, og det er kjempeviktig med stabilitet og kontinuitet. Jeg føler meg heldig som har hatt samme behandler over så lang tid. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, at så mange må bytte behandler så ofte? Det er jo kjempeuheldig.

   • 3 Marthe H mars 13, 2012, kl. 17:44

    Ja, det har ikke akkurat gjort meg friskere.. Ikke for å fordele skyld, men jeg tror nettopp alle disse byttene er en stor del av grunnen til at jeg har tilbragt det meste av 2012 so far på psyk. Ikke sant det tar lang tid? Jeg har brukt 6 mnd på å komme bittelitt i gang med hun jeg har nå, og når ett av hovedproblemene mine er tillitt, så synes jeg jammen det er dårlig gjort å ikke nevne en eneste gang at hun vurderer å bli gravid. Hun kunne jo bare gitt meg en annen behandler i utgangspunktet!

    Jeg vet heller ikke hvorfor det er sånn, mange jeg har snakket med har hatt samme bbehandleren i årevis, andre har byttet og byttet. Men det nytter vel ikke å gruble på det (selv om jeg noen ganger tenker at det må være meg det er noe galt med…)

    Veldig uheldig, og jeg vurderer faktisk å sende inn klage på flere av psykologene jeg har vært innom det siste året. Noen av forholdene er ganske uforsvarlige. Men jeg er usikker på om jeg orker belastningen.

 2. 4 aboxof-chocolate mars 12, 2012, kl. 18:33

  Tusen takk for at du delte dette <3

 3. 5 *** mars 12, 2012, kl. 18:47

  Noe så fint; å anerkjennes som man er og, samtidig få formidlet tro på egne evner til å nå sine mål. Jeg skjønner at et sånt behandlingsprinsipp er konstruktivt og gir mulighet til fremgang, selv om det sikkert kjennes tøft å sprenge grenser.

  Jeg lurte på om jeg kunne få spørre deg om noe personlig? Jeg forventer selvsagt ikke svar, hvis du for eksempel syns spørsmålet er privat eller ubehagelig på noen måte. Du er jo åpen om diagnosen din, og beskrivelser av denne er jo blant annet «intenst og sterkt vekslende følelsesliv med mye overdrevent sinne». Men du fremstår stabil på bloggen din, og du kommer for eksempel aldri med noe raseriutbrudd her (så vidt jeg har fått med meg). Det er ikke det at jeg ikke tror deg, men jeg bare lurer på hvordan det virker, egentlig (litt klønete uttrykt kanskje, men du oppfatter kanskje poenget i spørsmålet mitt likevel)?

 4. 9 anonym mars 12, 2012, kl. 19:20

  Veldig glad for dine vegene at du har en så fin behandlander, Lise – det fortjener du!!! : )

  Men du? Kunne du ha skrevet ett innlegg eller noe – der du kan forklare hvordan det er å gå i voksen psyk! Hva er forskjellen på det og BUP? Hva gjør dem? Hvilke rettigheter har du da? osv

  Du skjønner, den dag i dag, går jeg til BUP! MEn til sommeren fyller jeg 18, og skal over til voksen psyk. noe som jeg virkelig gruer meg til, fordi jeg er kjempe redd for å miste den jeg har nå også for at jeg bygge ny tillitt til den nye som igjen skremmer meg! Siden jeg har veldig lite erfaring fra voksen psyk. hadde det vært veldige fint for min del, om du kunne tenke deg å skrive ned ett par setninger, om vil! : )

  • 10 liseliten mars 12, 2012, kl. 19:29

   Hei, og tusen takk! :)

   Jeg fikk ikke hjelp eller kom i behandling før jeg var 21 år gammel, enda problemene mine startet tidlig i tenårene. Derfor har jeg ingen erfaring med BUP og ingenting å sammenligne med. Jeg kjenner kun til voksenpsykiatrien. Kanskje du kan snakke med behandleren din om akkurat dette, hvilke forskjeller og endringer overgangen vil medføre? Han/hun vet nok mye om dette og kan gi deg trygghet på det som vil skje. Ønsker deg masse lykke til :)

 5. 11 laipai mars 12, 2012, kl. 21:52

  Du er veldig heldig som har en så flink og god behandler Lise <3 (er fornøyd med min jeg også altså, haha) Bra at han/dere har tatt vare på ting dere har fått skrevet opp og prata om :)

  <3

 6. 12 Destgirl mars 13, 2012, kl. 17:10

  Du har gjort en god jobb og så flott at du har en slik flink behandler. Takk for du delte denne, lærer mye av dine innlegg :)

 7. 13 Tuva mars 13, 2012, kl. 20:32

  Apropos Anna Kåver, vil anbefale deg en bok hun har skrevet; «Å leve et liv, ikke vinne eb krig.» Den har jeg lært så mye av.

  Det er godt å lese at du har en behandler som virkelig ser deg. <3

 8. 14 Pantora mars 14, 2012, kl. 16:33

  Det var en god beskrivelse.. <3

 9. 15 fragile88 mars 26, 2012, kl. 11:59

  Mye fornuftig her! Lærer stadig nye til av deg, Lise ! :)
  Klem ♥


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere