Noen bilder fra de siste ukene

20120415-184618.jpg

Et lite døgn på sykehuset i Kristiansand, 29.-30. mars. Noen har lurt på hvorfor og hva som skjedde, og jeg kan sikkert fortelle om det senere en gang.

20120415-175701.jpg

Rommet mitt de siste ukene på sykehuset hjemme i Stavanger. En seng jeg sover trygt i, og et passe rotete bord med pepsi max, papirer og skrivesaker, påskeegg, blomster og antibac.

20120415-180754.jpg

I løpet av et tyvetalls innleggelser de siste syv årene, er det første gang jeg ser en plan som dette (et lite utdrag på bildet). Jeg liker at det er noe konkret å forholde seg til.

20120415-181759.jpg

Pasientundervisning

20120415-182001.jpg

Pårørendekveld. Jeg inviterte selv mamma og pappa, og jeg tror de satte pris på det. Jeg har alltid holdt dem utenfor, hemmeligholdt hvordan jeg egentlig har det eller hvor jeg er, frem til jeg smått og forsiktig begynte å inkludere dem for ett til to år siden. Det er fortsatt ubehagelig og skremmende å la dem ta del (det minimale jeg lar dem), jeg elsker dem og vil skåne dem, samtidig som jeg skammer meg og ikke vil være til bry. Men jeg har forstått at det er mer belastende å ikke vite, så jeg prøver så godt jeg kan…

20120415-180500.jpg

Det nødvendige

20120415-190859.jpg

Jeg har hatt minimalt med besøk, akkurat slik jeg foretrekker det, men jeg og Solvor satt på en benk utenfor her en dag og nøt sola. Alvor og latter, og litt intern humor. Jeg tror jeg kommer til å smile og tenke på deg hver gang jeg ser en måke nå, Solvor ;)

20120415-192001.jpg

Veggene utenfor gymsalen er kledd i fakta og historie om psykiatri.

20120415-192326.jpg

Mer vegg, mer historie. Apropos gymsal, på fredag ble det arrangert volleyballturnering hvor hver avdeling spilte mot hverandre (fem av syv avdelinger deltok). Å spille volleyball er det aller beste og kjekkeste jeg vet. Jeg spilte volleyball her på sykehuset i fem år (på dagtid), men så begynte jeg å jobbe litt et par dager i uka, og tidspunktet krasjet (og det finnes ingen andre lag på kveldstid, annet enn elite og 1.div. Fortsatt i sorg, savner å spille..).

20120415-183631.jpg

Mørke tanker skrevet ned, delt og snakket om. Mindre ensomt, mindre farlig.

20120415-185319.jpg

Overnattingspermisjon fra i går til i dag. Jeg føler meg litt som på bildet (tatt i dag). Jeg har ikke lyst i det hele tatt å forholde meg til eller ta del i verden, livet og virkeligheten. Zip me up.

Reklamer

31 Responses to “Noen bilder fra de siste ukene”


 1. 1 kathrine april 15, 2012, kl. 19:39

  <3 Glad i deg, Lise! Tenke masse på deg! Klemme!

 2. 2 Marte Forsberg april 15, 2012, kl. 19:40

  Er så fint å høre lyd fra deg, Lise. At du tar deg tid oppi alt dette til å skrive ned noen ord. Setter jeg pris på! :)
  Synes det er tøft av deg å inkludere foreldrene dine i hva som skjer, sikkert tøft for både deg og de.

  Du er så tøff og sterk du, atte fy!

 3. 3 Ragnhild april 15, 2012, kl. 19:40

  «Enkelte har selv ment de har hatt problemer. Andre har blitt fortalt at de har problemer. Noen har villet en forandring, andre har blitt påtvunget en forandring»

  Hvem av de er du?

  Ser ut som om du har det trygt og godt nå, Lise. Håper de tar godt vare på deg!

 4. 5 laipai april 15, 2012, kl. 19:42

  <3 <3 <3 Ta vare på de fine øyeblikkene kjære Lise <3 <3 <3

 5. 6 steini april 15, 2012, kl. 19:55

  Hardt å lese, kansje verre å oppleve. Men at du er til fremdeles, er jeg glad for. Kult at sykehuset er åpen ang behandling ovenfor pasientene , og faktisk har det nedskrevet i papirform. Skulle ha vært sånn når jeg kom inn på avd, den første gangen.

 6. 7 Elisa april 15, 2012, kl. 19:59

  heisann Lise! om sørland psykiatrisk sykehus er bedre enn stvg? Jeg var så heldig som havnet på riktig avdeling, men en slik behandlingsplan har jeg aldri sett! Sånt syns jeg er bra, og det hadde vært greit om stvg sjukehus og har slike. Det er på en måte betryggende. =) men lykke til! og god bedring, håper det blir lettere etter hvert. Jeg har mine tunge tanker å slite med. Det er ikke lett, men nå er jeg forelsket =D så de mørke tankene har blitt litt mindre nå, men jeg er forberedt på at de kan komme tilbake senere. Slitsomt…

  • 8 liseliten april 15, 2012, kl. 20:06

   Hei. Jeg var bare et døgn på Sørlandet sykehus, så jeg vet ikke hvordan rutiner og behandling foregår der. Behandlingsplanen på bildet er fra sykehuset i Stavanger hvor jeg er nå og har vært de siste ukene. Jeg er veldig fornøyd med avdelingen jeg er på! Ønsker deg alt godt, takk for kommentar!

 7. 9 Margrethe Berge april 15, 2012, kl. 20:05

  Det er litt godt å se bildene og få et innblikk i slik hverdagen din er akkurat nå. Så kanskje man klarer å forstå litt mer, på et vis. Samtidig som det ikke er helt lett… For det ligger mye smerte bak det hele, det vet jeg jo. Men nå er du trygg.

  Håper det går riktig vei nå… <3

 8. 10 Nesten Lykke april 15, 2012, kl. 20:12

  Kanskje litt feil å si flotte bilder, men det er fint å se du er trygg og finner litt (måke)glede i det hele. Du er tøff!:)

 9. 11 Camilla april 15, 2012, kl. 20:20

  Det er bra av deg å dele det du går gjennom med oss(ikke at du ikke har vært flink til det ellers altså)!
  Stå på Lise!

 10. 12 Wenche april 15, 2012, kl. 20:42

  Fint med en oppdatering. Det er jo sånn at selvom jeg bare kjenner deg gjennom bloggen tenker jeg ofte på deg. I perioder når ting er ekstra tunge for deg , sender en deg oftere varme tanker sånn er det. Da er det fint med et innlegg som sier litt om hvordan du har det akkurat nå. Når det i tillegg virker som om opplegget fungerer så tenker en , endelig noen som har skjønt hva / hvordan ting skal /bør gjøres. Håper tingene bare blitt bedre og bedre, og at du får all den hjelp og støtte du trenger for fortsatt fremgang.
  Som foreldre tror jeg du har helt rett i at det er verre å ikke vite enn å vite. Uvisse er noe av det verste en kan kjenne på.
  Ønsker det fortsatt masse god bedring !!!

  Go klem Wenche

 11. 13 Ragnhild april 15, 2012, kl. 20:44

  Jeg ble sittende å tenke på den, og kjente meg også igjen i den som ønsker forandring, Jeg visste bare ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Kjenner meg mye igjen i det du skriver, og som «friskmeldt» er det litt rart og vemodig å lese, men også veldig godt. Tusen takk for alt du deler :)

 12. 14 M april 15, 2012, kl. 20:47

  Superhelten min <3

  Fine bilder som alltid.
  Er her -alltid.
  Klem

 13. 15 kitiinee april 15, 2012, kl. 22:47

  Legger igjen stor klem <3 Tenker på deg Lise! Du er sterk og ikke minst veldig modig!
  Ønsker deg alt godt !

 14. 16 Merete april 16, 2012, kl. 01:09

  kjenner meg igjen i så masse av det du skriver.
  ønsker deg masse lykketil, du virker som en sterk jente, du klarer dette! :)

 15. 17 Den grønne april 16, 2012, kl. 10:47

  B2 er en fantastisk avdeling med fantastiske ansatte syns jeg. Var der selv for en stund siden og så god behandling har jeg ikke fått noe sted.

 16. 18 Odyne april 16, 2012, kl. 14:12

  Ut i fra det du har skrevet i dette innlegget og i det forrige (?), høres det ut som om det er en veldig fin avdeling du er på. Jeg synes det høres fornuftig ut å ha litt mer konkrete mål for hva man skal få ut av en innleggelse, og også hvilke mål man skal strekke seg mot etterpå. Dette har jeg savnet, for jeg føler at innleggelser ofte bare blir oppbevaring, uten noen konkret plan.

 17. 19 Anonym april 16, 2012, kl. 14:18

  B2 er best!! <3
  Det er tryggheten i livet mitt at jeg vet at de er der om alt blir for vanskelig, og at de kommer til å hjelpe meg til ting blir bedre igjen. ^^,
  Glad for at du også føler deg godt ivaretatt.
  Bruk tiden, og bruk personalet!

 18. 20 Magnus april 16, 2012, kl. 16:21

  Du har tatt dine (gode) valg tidlig i livet, hvordan du ville leve ovenfor andre mennesker, og på den måten formet ditt hjerte… og ble til et godhjertet menneske.

 19. 21 Piumen april 16, 2012, kl. 17:15

  Jeg vil bare legge igjen varme klemmer og gode tanker og et håp om at du finner styrken du trenger for å komme deg gjennom dette. <3

 20. 22 Carina april 16, 2012, kl. 18:55

  Sender deg varme tanker og varme klemmer! Håper det går bra med deg!

 21. 23 Lillesmurf - Kari april 16, 2012, kl. 19:09

  Veldig godt å lese ett innlegg. Sender deg store, gode, varme klemmer… <3

 22. 24 Farger. april 17, 2012, kl. 08:22

  Jeg tenker mye på deg, Lise, og jeg håper det står etter forholdene bra til. Du er sterk, husk det. Jeg ser styrken i deg. Stå på, Lise. Dette fikser du :)

 23. 25 Destgirl april 17, 2012, kl. 12:57

  *Mange mange klemmer* <3 <3 Jeg heier på deg hver dag og har tro på deg <3 Du er en fighter derfor klarer du dette :)

 24. 28 Ane april 18, 2012, kl. 13:33

  Det er rart å lese innlegget ditt denne gangen fordi nå har jeg selv vært der du er. Nå vet jeg hvordan det er å være der inne, hvordan det føles, hvordan tankene man har oppleves, bearbeides og nøytraliseres. Jeg har akkuratt skrevet et innlegg om den styrken man får av å ha vært langt nede, men forrutsetningen er jo selvfølgelig at man kommer seg opp igjen. Jeg synes det er trist at du ikke kommer deg vekk fra de vonde tankene. At du ikke får oppleve det å kunne se tilbake på erfaringen og være ferdig med den. Jeg kjenner følelsen av å være der du er, men jeg kan nok aldri forstå hvordan det er å ikke komme seg videre. Tenker på deg og vil takke for at du deler.

 25. 29 knudsens april 19, 2012, kl. 16:37

  Jeg tror du vil klare deg fint nå, Lise. Du har fått tid til å lade opp batteriene, du vil selv og du viser mot i meldingene du har skrevet med meg. Det skal krysse fingre for deg!

 26. 30 fragile88 april 19, 2012, kl. 17:39

  Stå på, Lise!! Heier på deg! Godt å høre litt fra deg, gleder meg til du er tilbake..
  Klem ♥

 27. 31 Pantora april 21, 2012, kl. 12:22

  Kjenner meg sånn igjen i det du skriver om foreldrene dine.. Kjempevondt nesten uansett hva man gjør/ikke gjør.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere