Takk og farvel

I dag leverte jeg fra meg nøkkelen til den gamle leiligheten som jeg har leid gjennom sykehuset de siste 3,5 årene. Jeg ble litt overrasket over meg selv, for jeg hadde ikke sett for meg at jeg ville å kjempe så hardt for å holde tårene tilbake. Jeg tenkte at jeg skulle ønske det var behandleren min som var der med meg (han er på ferie). Han som kjempet for at jeg skulle få denne leiligheten, fordi ingen trodde jeg ville klare det. Han trodde på meg.

I denne leiligheten har jeg bodd fra desember 2008 til august 2012. I denne leiligheten har jeg vokst og tatt store steg fremover. Jeg har lært å bli mer selvstendig. Jeg trengte å lære meg å klare meg selv, uten å være avhengig av andre. Å gå fra psykiatrisk avdeling til å stå alene i «egen» leilighet, med blålys og ukentlige turer på legevakten, til å faktisk klare meg så bra som jeg har gjort de siste årene. Jeg har vært gjennom så utrolig mye på godt og vondt mens jeg har bodd i denne leiligheten.

Nytt kapittel, ny start. Solskinnshistorie, fikk jeg høre i dag. Det varmet. Det føles selvfølgelig kjempebra, misforstå meg rett. Jeg gleder meg virkelig, men det var både vemodig og litt skummelt å gi fra meg nøkkelen. Her skal jeg aldri mer bo. En trygghet som blir tatt bort. Endringer er skummelt, men i noen tilfeller riktig, slik som i dette.

Jeg ønsker lykke til og håper at jenta som overtar leiligheten får en like fin og verdifull tid som jeg har hatt. Hun er heldig.

Advertisements

18 Responses to “Takk og farvel”


 1. 1 Linn august 1, 2012, kl. 12:51

  Frysning ;)

 2. 2 destgirl august 1, 2012, kl. 13:26

  *Stolt* lykke til i ny leilighet <3 <3

 3. 3 Liinda august 1, 2012, kl. 13:32

  Det blir så bra! :)

 4. 4 Marte august 1, 2012, kl. 14:43

  Du gir meg så mye håp nå som jeg har begynt på samme vei som deg. Kanskje det jeg aldri trodde vile bli noe av også blir 3,5 år en gang? All endring er skummel, og i dette tilfellet fantastisk! Gratulerer så mye, og det er lov å kjenne litt på at det er skummelt.

 5. 5 Monika august 1, 2012, kl. 14:59

  Masse lykke til i ditt nye hjem :)

 6. 6 laipai august 1, 2012, kl. 18:30

  Skjønner at det var blandede følelser, men ta vare på de gode minnene du har derifra og nå har du et rent og fint kapittel foran deg i en ny leilighet.

  <3

 7. 7 M august 1, 2012, kl. 18:32

  Det er utrolig hvor langt du har komt, det inspirerer virkelig!

  Kan jeg spørre hvordan du fikk den gamle leiligheten? Kunne hatt behov for noe lignende selv, men vet ikke helt hvor jeg skal henvende meg…Har nevnt det for nav og kontakten min på VOP, men ikke fått særlig respons.

  • 8 liseliten august 1, 2012, kl. 19:02

   Hei! Tusen takk! :)
   Jeg tror det er litt spesielt/unikt for akkurat den poliklinikken jeg går i behandling ved (seksjon unge voksne). Sykehuset leier en del leiligheter av Blåkors (har ingenting med Blåkors å gjøre), som igjen leier de videre ut til unge pasienter som går i behandling der hvor jeg går i behandling. Det er nok noe de tilbyr pasienter som har behov for bosted, som et ledd i behandlingen? Med andre ord er det som regel et midlertidig opplegg. Skulle absolutt vært flere slike tilbud, de trengs! Kanskje du kan pushe på enda litt mer om at du har behov for et lignende tilbud? Spør, be dem undersøke. Lykke til!

   • 9 M august 1, 2012, kl. 19:11

    Ja, ok…Ja, det må jo være i sammenheng med behandling, for det langsiktige målet er jo at jeg skal klare meg selv :) Men tror ikke de har noen sånne leiligheter i kommunen her, så er vel det som er problemet :/ Vet ikke om det er mulig å få leilighet i andre kommuner enn den man får behandling i? Er veldig enig i at det burde finnes flere slike tilbud ja…altfor lite av det.

 8. 11 fragile88 august 2, 2012, kl. 07:38

  Dette blir bra!! :) Du er tøff!! :) Kleem

 9. 13 xmauix august 2, 2012, kl. 19:00

  Gratulerer med ny leilighet og lykke til<3 :D:D

 10. 14 Pantora august 7, 2012, kl. 17:23

  Det er stort.. Ja, en trygghet blir tatt bort, men erstattet med en annen trygghet!


 1. 1 Rom for rom: badet « liseliten.com Tilbakesporingseptember 19, 2012, kl. 11:53
 2. 2 Rom for rom: kjøkkenet « liseliten.com Tilbakesporingoktober 10, 2012, kl. 19:24
 3. 3 Ett år i egen leilighet | liseliten.com Tilbakesporingjuli 20, 2013, kl. 23:22
 4. 4 Rom for rom: stua | liseliten.com Tilbakesporingjuli 22, 2013, kl. 21:57

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere