Video: Til deg som skader deg selv

Psykolog Svein Øverland har lagt ut en filmsnutt på youtube, til de som skader seg selv. Han skriver:

«Det er en grunn til at du skader deg. Kanskje vil du derfor ikke slutte. Om du er i tvil, om du er i ferd med å skade deg, eller om du har skadet deg og angrer, så kan kanskje denne videosnutten være til hjelp.»

Jeg fikk en uventet reaksjon på filmsnutten, jeg begynte å gråte. Det han sa traff meg, og kanskje spesielt med tanke på hvordan jeg har det. Hva syns dere om filmsnutten?

Svein Øverland har sammen med Ingeborg Senneset og meg nylig gitt ut boka «Med blodsmak i munnen» som jeg har skrevet om her. Den kan bestilles her.

Advertisements

11 Responses to “Video: Til deg som skader deg selv”


 1. 1 Margrethe Berge november 22, 2013, kl. 15:46

  Oj! Den traff meg også. Ble litt paff nå, jeg. Enda jeg egentlig ikke skader meg så mye lenger, så traff det likevel. Jeg kjenner meg igjen i det. Han er flink! Også så bra at han lagde den filmsnutten. Håper og tror den hjelper mange.

 2. 2 Lina Lush november 22, 2013, kl. 15:53

  Har vært skadefri i flere år, men tårene kom likevel

 3. 3 Beate november 23, 2013, kl. 00:50

  Jeg følte han så rett inn i sjela mi og alt den inneholder! Sterke ord, trygg stemme og gode øyne!

 4. 4 Ingeborg Senneset (@Ingeborgborg) november 23, 2013, kl. 02:31

  Dyktige Svein. Og det er du óg. Føler meg priveligert som får samarbeide med dere!

 5. 5 Jenny november 23, 2013, kl. 18:45

  Den ekkelheten han beskriver… jeg kjenner meg godt igjen!

 6. 6 c november 23, 2013, kl. 19:09

  åh, den traff meg virkelig! jeg skader meg selv, men har ikke fortalt det til noen og har heller ikke turt og spurt om hjelp, men nå begynte tankene og tenke…

 7. 7 lillianhh november 23, 2013, kl. 21:50

  Veldig bra og viktig video, sterk og den treffer mye som igjen rører mye følelser og derfor den er så bra, tror og håper det kan hjelpe mange å se denne filmen <3

  Gleder meg til å lese boka <3

 8. 8 Tinas Verden november 23, 2013, kl. 22:46

  Jeg har ikke skadet på mange mnd.. Fristelsen har vært der mange ganger, men jeg har bare slått det fra meg på en eller annen måte. Skjønner ikke helt hva det er som gjør det, men denne videoen fikk meg til å våkne. tråene renner og jeg fikk gåsehud på ryggen..

  <3 takk

 9. 9 Den grønne november 24, 2013, kl. 02:33

  Jeg syns virkelig om den! Bra laget og. Ikke bare noe useriøst tull, men gjennomført.

 10. 10 Nina november 24, 2013, kl. 17:54

  Den videoen traff, spesielt de siste setningene. Nå bor jeg på en forholdsvis lite sted og det er derfor ikke mange «hjelpere» der ute, hverke av psyk.spl, lege, psykiater eller psykolog. Jeg prøver nå min siste sjanse, hatt to timer med han, og krysser fingrene på at det skal klaffe den her gangen. Jeg har gått i terapi annenhver uke siden 2005 så det er på tide noe skjer nå :) du er heldig som har ett godt støtteapparat med deg :) <3


 1. 1 Lærer å kutte seg på instagram | liseliten.com Tilbakesporingdesember 4, 2013, kl. 15:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere