Innlegg i Aftenposten: Når blir det «alvorlig nok»?

For en tid tilbake leste jeg innlegget «Ikke undervurder min smerte» i Aftenposten, skrevet av Anonym (16). Jeg delte linken på bloggens facebookside (liseliten) og skrev: «Det er så viktig og avgjørende å bli tatt på alvor og få tidlig hjelp! Sterk tekst fra anonym jente (16) i Aftenposten».

Det engasjerte meg og berørte meg, så jeg skrev et innlegg, jeg også, med utgangspunkt i Anonym (16) sin tekst. I går sto det på trykk i Aftenposten! Viktigheten av tidlig hjelp er noe jeg alltid har vært opptatt av å formidle, spesielt med tanke på at jeg selv fikk hjelp mange år for sent. Håper dere liker teksten, del den gjerne videre. Tusen takk! ♥

Innlegg i Aftenposten: Når blir det «alvorlig nok»?

Advertisements

20 Responses to “Innlegg i Aftenposten: Når blir det «alvorlig nok»?”


 1. 1 Mina Jasmine Pia Louise mars 16, 2014, kl. 12:20

  Lise ..<3 Ordene kan ikke beskrive hvor mye jeg ser opp til deg, og alt du gjør for alle andre rundt deg. Ordene kan ikke beskrive den styrken som du har, og hvor mye jeg beundrer alt du gjør – for alle andre, og ikke minst hvor langt du har kommet med deg selv. Jeg likte teksten din ekstremt godt, og du uttrykker deg så bra. Ønsker deg alt lykke til videre, fordi du fortjener det mer enn noen annen!<3 Stå på, vakre deg ..

 2. 3 christine1989 mars 16, 2014, kl. 13:39

  Veldig bra skrevet! Et viktig tema! Og takk for veldig godt svar på spørsmålet mitt angående økonomi :)

 3. 5 lillianhh mars 16, 2014, kl. 20:35

  Utrolig bra!! Jeg føler det er enten eller i psykiatri/helsevesen. Enten så blir du ikke tatt på alvor når du sliter, eller så kommer du på andre siden og er flink fighter og får høre «har behov for å være flink». Noe midt i mellom hadde vært greit, altså møte hver og en med de behovene de har og ikke legge alle en og samme bås/firkant..
  Jeg er så utrolig stolt av deg, tror du med dine ord som du deler er med å redder mange liv <3 GOde klemmer <3

  • 6 liseliten mars 24, 2014, kl. 22:38

   Ja, det er sant, det varierer hvilken hjelp man får (eller ikke får), alt etter hvor i landet man bor eller hvem man møter på til hvilket tidspunkt. Synd og trist, for det skal ikke være slik. Tusen takk for gode ord! <3

 4. 7 motionocean mars 16, 2014, kl. 21:18

  Du er flink, du, Lise!!

 5. 9 Pantora mars 16, 2014, kl. 21:55

  Veldig godt innlegg, Lise! Utrolig viktig tema.

 6. 11 Katrine mars 16, 2014, kl. 22:12

  Veldig viktig tema! Jeg håper du ikke har noe imot at jeg skrev et «svar» på bloggen min. Du er fantastisk! http://barekatrine.wordpress.com/2014/03/16/nar-blir-det-alvorlig-nok/

 7. 13 Øyvind mars 18, 2014, kl. 04:18

  Fikk ikke lest teksten før nå pga betalingsportalen på Aftenposten;), men er glad for innlegg som dette:). Godt jobba, Lise!

 8. 15 frklisae mars 18, 2014, kl. 13:07

  Dette er så utrolig viktig! Vi må få bort den «det er ikke SÅ ille» og få helsevesenet til å se at det at man har det så vanskelig at man skader seg selv i det hele og det store er ille!

 9. 17 June mars 18, 2014, kl. 22:33

  SÅ sterkt, både jenta sin og din tekst.
  Vit at du gjer ein stor forskjel, Lise!

 10. 19 enannenvei mars 20, 2014, kl. 20:18

  Veldig bra skrevet Lise, dette er et viktig tema å få frem i og med at mange sliter med å ikke bli tatt på alvor fordi det » ikke er alvorlig nok» «du er ikke syk nok». Kjenner jeg blir oppgitt over dagens psykiatri. Må man være nær døden for å få hjelp?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere