Hun hallusinerer

«Se det rare dyret i taket! Se!» Jeg var fascinert og forbløffet. Et lite dyr, kanskje på størrelse med en appelsin, litt geléaktig, gjennomsiktig lyseblå og med frynser, på en måte. Så søt den var! «Det er ingenting der», gjentok menneskene rundt meg, så jeg lente meg heller tilbake og fulgte med på det vesle dyret. Det bevegde seg sakte, flimret forsiktig med frynsene sine.

Men dyret ble større og større, og det bevegde seg raskere, men samtidig sakte. Det begynte å bli ekkelt. Og det ble flere!? Se larven da, til venstre! Den var lang og tynn, kanskje 20-30 cm lang og gjennomsiktig gulgrønn. Den lagde flere dyr! Det kom flere lyseblå dyr ut av den! Snart var de i hele taket, og de kom nærmere og nærmere! De kom til å falle fra taket og PÅ meg! Jeg ble hysterisk, hylte og gråt og prøvde å komma meg unna, men de holdt meg nede i sengen hvor jeg lå med ledninger koblet til monitorer og intravenøs væske.

«Det er ingenting der!» «Jo! Se! Ser dere ikke?! Hvorfor ser dere ikke!! Se!!» ropte jeg skrekkslagen. Jeg kunne ikke forstå hvorfor de ikke så det! Jeg var vettskremt, og prøvde etter hvert å reise meg opp for å ta på dyrene, slik at de skulle se dem. Jeg kunne hente ned en og vise dem! Da ville de se og forstå! «Hun har veldig høy puls nå», hørte jeg i bakgrunnen. «Hun hallusinerer». Jeg trodde ikke på dem. Dyrene var jo der, rett foran meg! Jeg så det med mine egne øyne! 100% virkelig!

«Dette vil roe deg», hørte jeg en pleier si, og like etter falt jeg inn i søvn igjen.

– Sykehuset, september 2014

Reklamer

22 Responses to “Hun hallusinerer”


 1. 1 Lunacy februar 2, 2015, kl. 21:33

  Åå, har så inderlig lyst til å gi deg en kjempe god bamseklem akkurat nå <3

 2. 5 veientilbaketilmeg februar 2, 2015, kl. 22:57

  Du er så modig, og så utrolig flink til å skrive

 3. 9 Øyvind februar 3, 2015, kl. 06:33

  Tøffe, modige Lise.

 4. 11 Sinnslidelse februar 3, 2015, kl. 20:26

  For en fantastisk illustrasjon av noe som er sårt og vanskelig. Du er tøff som tørr å dele <3

 5. 13 Alter Ego februar 4, 2015, kl. 10:44

  Hvordan opplevde du å bli ivaretatt her? Det kan høres ut som om du lever i samme verden som meg, men samtidig ikke om du skjønner… :) Takk for at du deler! Alle i meg sender gode og trygge klemmer… <3

 6. 17 meretherabben februar 10, 2015, kl. 22:13

  Hei,

  har fulgt bloggen din i noen år nå, og jeg må bare få sagt at du er virkelig et sterkt menneske.

  Klem fra meg :)

 7. 19 Lilly februar 14, 2015, kl. 18:47

  Så utrolig sterkt og sårt å lese, så godt skrevet og beskrevet <3 Sender mange gode klemmer til fine og verdifulle deg <3

 8. 21 wanyavalkyrie februar 16, 2015, kl. 22:42

  Det er så forferdelig vondt å være der! Veldig sterkt innlegg. Vil bare si at du er helt nydelig med krans og kjole. Ikke mist håpet, det kommer bedre tider. Alltid. God klem.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 937 andre følgere