Året som har vært

Hvor starter man etter 4 måneders pause? Det må være rekordlenge for mine syv år med blogging. For en del år siden måtte jeg begrense meg og avtale med meg selv at det fikk holde med 3 innlegg i uken. Mye usagt, mange oppdagelser, bearbeiding og mye på hjertet. Bloggen var (og er) et sted hvor jeg kunne bearbeide, rydde og sette ord på min prosess, med uvurderlig støtte og tilbakemeldinger fra trofaste lesere. Jeg er 100 % sikker på at denne bloggen har bidratt stort til min tilfriskning.

Og det er vel slik man ser går igjen hos mange som blogger om psykisk helse og sin personlige reise. Innleggene blir ofte færre i takt med at man blir bedre.

Jeg har ikke like mye på hjertet lenger. Det er ikke så mange nye oppdagelser, aha-opplevelser, gjennombrudd i behandling eller bearbeiding lenger – fordi jeg har vært gjennom det. Etter ti år i behandling, både individuell terapi, gruppeterapi og et tredvetalls innleggelser, har jeg fått en så enorm innsikt og forståelse av meg selv, min sykdom og hvorfor og hvordan ting henger sammen. Det har jeg gitt meg en større trygghet og ro i meg selv, samtidig som at livet mitt, følelseslivet mitt, er mer stabilt, og det er mer rom for andre ting enn sykdom. Nyoppdagede interesser (hest, ridning og løping), opplevelser, annet fokus. Min vei til å bli hel, står det i beskrivelsen av bloggen. Og jeg nærmer jeg. Jeg vil være modig nok og si at jeg jobbet hardt for dette, med god hjelp fra behandler og sykehus.

2015 har kanskje vært det beste året jeg har hatt i mitt voksne liv. 2015 har vært helt uten innleggelser, helt uten selvskading, og siden påsken i fjor har jeg vært hos min behandler to (!) ganger. Det er en bragd for meg å ha kommet hit jeg er i dag. Selvsagt har jeg fortsatt vanskelige perioder og ting jeg sliter med, men jeg holder hodet over vannet og kommer meg gjennom det, med et mye større antall gode dager enn dårlige.

2015 har inneholdt mange positive og spennende opplevelser. Blant annet har jeg deltatt i 9 forskjellige løp og startet flere stevner med hest. Jeg har hatt verdens fineste venninnetur til London sammen med Marie, og jeg har vært på en fantastisk villmarkstur i Jotunheimen sammen med kjæreste og hund. Telt og ryggsekk, 70 tilbakelagte kilometere, 5000 høydemetere og ubeskrivelig fine inntrykk. Jeg har også sluttet på antipsykotisk medisin.

FullSizeRender(1)

Med det samme vi er inne på 2015, kan vi nevne bloggens statistikk: Your 2015 year in blogging:

I 2015 hadde jeg ikke mer enn 15 innlegg på bloggen. Likevel har bloggen hatt 81.000 visninger. Mine mest leste innlegg var:

Jeg tror kanskje, kanskje, at jeg har klart det
Det første kuttet, innlegget fra 2014 som fortsatt blir mye lest og diskutert.
Siste pille

Jeg skriver litt fortsatt da. Ofte blir det liggende i notater på mobilen, noe havner på instagram (@ liseliten). Noe kan jeg kanskje dele på bloggen. Til de som har spurt; nei, jeg har ikke sluttet å blogge, men innleggene blir kanskje færre. Bloggen består, uansett hvordan den vil bli brukt, og jeg håper andre fortsatt kan ha nytte av den. Dere er velkommen til å bla i arkivet eller se under fanen Utvalgte innlegg.

Jeg håper 2016 vil behandle dere bra ♥ Takk for at dere titter innom.

Advertisements

12 Responses to “Året som har vært”


 1. 1 Chris januar 7, 2016, kl. 05:53

  Det er utrolig kjekt å lese hvor langt du har kommet. Du har gjort en utrolig jobb med å komme der du er i dag. Jeg tror jeg har fulgt deg noen år og sett hvordan ting har vært. Keep up the good work.

  Chris

 2. 2 Wenche januar 7, 2016, kl. 08:10

  Dette var jammen kjekk lesning. Å som jeg unner deg all fremgangen Lise. Det er jo dette du har jobbet så innmari hardt for i alle disse årene. Ønsker deg alt godt i 2016. Å jeg heier fortsatt på deg !!

 3. 3 Monika Løvehjerte januar 7, 2016, kl. 08:10

  Jeg er så glad på dine vegne ❤

 4. 4 Celine januar 7, 2016, kl. 09:17

  Jeg kjenner deg ikke, Lise, men jeg har lest bloggen din i mange år, og jeg blir utrolig glad for å lese dette! Du ser så godt ut, det er mange smil. Å, du kan være stolt av deg selv og hva du har oppnådd.

 5. 5 Silje januar 7, 2016, kl. 10:41

  Utrolig kjekt å lese om hvor mye bedre du har blitt! Det unner jeg deg virkelig!

  Jeg har alltid hatt tro på dyr som terapi, og da spesielt hest. Det er derfor ekstra kjekt å lese og se på Instagram hvor stor glede du har av disse fantastiske dyrene. Jeg håper jeg kan finne tilbake til hestegleden selv en dag.

  Stå på videre! Jeg heier på deg!!!

 6. 6 Røverdatter januar 7, 2016, kl. 12:52

  Vi står alle på sidenlinjen og heier. Men jeg håper du heier selv også, for dette er fantastisk bra! Dette var utrolig fint å lese, jeg blir så glad på dine vegne.
  Alt godt i 2016!

 7. 7 Øyvind januar 7, 2016, kl. 18:38

  Jeg er glad du er tilbake, jeg! Men forstår jo at du også bruker Instagram, og at du har mindre å skrive generelt. Og glad det går bedre med deg!

 8. 8 Den grønne januar 7, 2016, kl. 19:29

  Godt nytt år! Et fantastisk innlegg å lese. Håper 2016 blir likedan.

 9. 9 Beate Myhre januar 7, 2016, kl. 20:56

  Så flott at du har fått det så bra 😊 Har lest bloggen din i mange år og derfor ekstra godt å lese dette innlegget. Ønsker deg alt godt i framtiden 😊

 10. 10 Carola januar 8, 2016, kl. 16:55

  Så herlig å høre fra deg, og se at du har det så bra! Håper 2016 blir like flott!
  Godt Nytt År, Lise!

 11. 11 Marieshjerte januar 11, 2016, kl. 21:10

  Stolt av deg! <3 Du har klart så MYE bra! London turen, å besøke stavanger var fantastisk! <3

 12. 12 Magnus januar 15, 2016, kl. 00:01

  Nydelig lesing…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere