Hei og velkommen til min blogg!

Jeg heter Lise Hetland og bor i Stavanger. Gjennom flere år har jeg blogget og delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Bloggen handler primært om psykiatri og psykisk helse, basert på mine egne erfaringer.

Jeg skriver åpent og ærlig om å leve med psykisk lidelse. Jeg har behov for å reflektere, sortere og uttrykke meg gjennom ord, og ved å bruke bloggen som arena for dette, får jeg også mulighet til å dele med andre og få tilbakemeldinger.

Jeg håper at bloggen min kan gi deg noe. Jeg håper at noe av det jeg deler kan bidra til en bedre forståelse av hvordan det er å leve med psykisk lidelse. Kanskje er det andre som kjenner seg igjen i mine erfaringer og dermed føler seg mindre alene?

Bakgrunn

Mine problemer begynte for alvor å vise seg i begynnelsen av tenårene i form av blant annet selvskading, selvmordstanker, depresjoner og spiseforstyrrelse. Først mange år senere, 21 år gammel, havnet jeg brått og brutalt inn i psykiatrien etter å ha overlevd et alvorlig selvmordsforsøk. I alle disse årene hadde begynnende problemer vokst seg store, omfattende og kompliserte nok til å bli en alvorlig psykisk lidelse.

Endelig – og altfor sent, fikk jeg hjelp. Jeg ble utredet og fikk diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline), og begynte en lang og krevende prosess mot å bli frisk.

Jeg har gått i samtalebehandling i over ti år, og jeg går fortsatt i behandling. I perioder har jeg behov for innleggelse på psykiatrisk avdeling.

Det har vært mange tøffe kamper, seiere og tap. Tidligere passet beskrivelsen «psykisk syk – med gode perioder». I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – med dårlige perioder. Målet mitt er å kunne ha et godt liv, med eller uten diagnoser. Det er det jeg strekker meg mot.

Ellers er ei vanlig jente med mange interesser. Jeg har hund og mann, er glad i å løpe og drive med hest og ridning. Min største lidenskap er å skrive. Jeg samler også på originale My Little Pony’er fra 80-tallet :) Jeg har egen blogg med samlingen min her.

Les gjerne tekstene jeg selv har ønsket å trekke frem, under fanen utvalgte innlegg.

Takk for at du besøker bloggen min!


Boka «Med blodsmak i munnen» kan bestilles her.

Advertisements

Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere