Be om hjelp.
Du er ikke alene.
Hold ut.
Det blir bedre.
Du er verdifull og fortjener å ha det godt.

Jeg får mange eposter fra andre som sliter og har det vanskelig, som kjenner seg igjen i det jeg skriver, og som har lignende erfaringer som meg. Jeg får også eposter fra rådville venner og pårørende til noen som sliter.

Tillit er en gave, og jeg føler meg ydmyk og beæret over tilliten som blir vist meg. Jeg er utrolig takknemlig og glad for at andre finner forståelse og føler seg mindre alene av å lese bloggen min.

Det som er vanskelig og felles for de fleste epostene jeg mottar, er at de ber meg om hjelp. Ofte er de som ber meg om hjelp allerede i psykiatrien og i behandling. Noen spør meg også om rettigheter, behandlingsformer og annet som jeg dessverre ikke har svar på. Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe andre, at jeg kunne ta bort smerten og det vanskelige, jeg skulle ønske jeg hadde løsningen og oppskriften, men det har jeg ikke.

Jeg er bare ei vanlig jente som selv går i behandling og lærer meg å leve med en psykisk lidelse som har preget meg halve livet og delvis fortsatt. Jeg har ikke kapasitet eller kunnskap nok til å påta meg en rolle hvor jeg kan hjelpe alle. Det er ikke alltid jeg vet hvordan jeg skal hjelpe meg selv heller. Jeg har prøvd å ta meg tid til å svare på eposter og bidra med det jeg kan, men jeg føler meg selv litt rådvill og utilstrekkelig. På denne siden vil jeg derfor legge ut linker og informasjon som jeg håper kan være til hjelp ♥ Legg gjerne igjen kommentar dersom du har linker du mener bør være med.

 

Hjelpetelefoner:

Mental helses hjelpetelefon: 116 123.
Døgnåpen, gratis tjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Kan også gi informasjon om aktivitets- og hjelpetilbud.

Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111.
Gratis nødtelefon for deg som er redd og har det vanskelig hjemme.

Krisetelefonen (Kirkens SOS): 815 33 300.
Døgnåpen krisetelefon for mennesker som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og for den som tenker på å ta sitt eget liv.

Kors på halsen (røde kors): 800 333 21.
Trygt, gratis og anonymt, og for alle under 18 år.

 

Nettjenester:

Unghjelp
Råd, veiledning, chat, historier. For unge – av unge.

sidetmedord.no.
Chat/nettjeneste for alle som trenger noen å snakke eller skrive med.

korspahalsen.no.
Chat/nettjeneste for alle under 18 år.

klara-klok.no.
Still spørsmål, garantert anonym og få svar fra fagpersoner.

 

Litteratur:

psykopp.no selger mestringsbøker (angst, stemmehøring, stemningslidelser, PTSD, selvskading, psykose, tvang), fagbøker, informasjonshefter og selvopplevde historier.

 

Blogginnlegg:

Jeg skader meg ikke lenger (sammendrag av spørsmål og svar fra 50 lesere som har sluttet med selvskading)
Hvordan skal man takle at noen man er glad i skader seg selv?
Hvordan hjelpe en person med selvmordstanker (webpsykologen)

 

Nettsider:

www.angstringen.no
Selvhjelpsgrupper for personer med angst

www.dixi.no
Ressursside for voldtatte

www.iks.no
Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser. “Det handler om mer enn mat”

www.leve.no
Landsforeningen for etterlatte ved selvmord

www.lfss.no
Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord

www.lpp.no
Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri

www.mentalhelse.no
Norges største interesseorganisasjon innen psykisk helse

www.morild.org
En side for deg som har en far eller mor med psykiske problemer

www.nettros.no
Rådgivning om Spiseforstyrrelser

www.psykisk.no
Helsedirektoratet, psykisk helse

www.psykiskhelse.no
Rådet for psykisk helse

www.psykopp.no
Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning
Litteratur, kurs og informasjon

www.selvhjelp.no
Nasjonalt knutepunkt for selvhjelp

www.selvskading.info
Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging

www.sentermotincest.no
Støttesenter mot incest

www.Tips-info.com
Tidlig oppdagelse og behandling av psykoser

www.ung.no
Informasjonskanal for ungdom

www.vfb.no
Voksne for Barn

Psykolog Svein Øverland har lagt ut en filmsnutt på youtube, til de som skader seg selv. Han skriver: «Det er en grunn til at du skader deg. Kanskje vil du derfor ikke slutte. Om du er i tvil, om du er i ferd med å skade deg, eller om du har skadet deg og angrer, så kan kanskje denne videosnutten være til hjelp.»

Advertisements

11 Responses to “Trenger du hjelp?”


 1. 2 Øyvind oktober 12, 2013, kl. 18:23

  ^^Dixi har også tilbud til pårørende, ikke bare utsatte ;)

  Men likte dette innlegget;)! Kjempefint tiltak:)!

 2. 4 Tuva oktober 13, 2013, kl. 20:59

  Så fint innlegg! For studenter i Oslo og Akershus, så vil jeg anbefale Studenthelsetjenesten: http://www.sio.no/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gDfwNvJ0dTP0NXAyNDA38TM3cDKADKR2LKmyDkidGNAzgS0h0Oci1-28HyuM3388jPTdWP1I8yRzbF18MozNgsAG5KZE5qemJypX5BbmiEQZZJKADKbYOY/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfME8wS0JBNU4xRTAyMTBPNDZHMDAwMDAwMDA!/?reset=true

  Vet ikke hvordan det er på andre studiesteder, men SiO er kjempebra når det kommer til å tilby studenter hjelp for psykiske plager. Psykolog, grupper, psykomotorisk fysioterapeut, fastleger m.m. Og tilbudene er gratis!

 3. 5 benke kjeldsen juni 28, 2014, kl. 09:20

  Flott blogg du har. 😊 Synes det er bra at du kan vise til andre hjelperessurser også på sin din. Vil bare tipse deg om en portal som jeg fant for alle i Rogaland. http://Www.egser.no

 4. 6 lea juli 31, 2016, kl. 22:44

  jeg trenger hjelp nå , trangen til å skade seg er så stor at jeg rister i hele kroppen, jeg har måtte tatt 30 mg vival og det likevel ikke hjelper. hoder mitt forestille seg å dø, henge meg, skade meg se nlod , få det ut for gråt holder ikke , det holder ikke i det hele tattt, smertene er så store og uutholdelige og dem jeg har rundt jeg spør kan ikkr hjlpr meg holde meg, støtte meg med ord eller handlinger uten og bli påvirket selv. jeg vil ikke gå mere til psykolog for det gjør meg bare mere bevisst og mere syk, men jeg vil løre å ta tilbakefallene bedre.. trenger noen som skal klemme meg og holde meg og si ting skal gå bra, noen jeg er trgygg på noen som kan gi meg det jeg trenger der og da uten og stille spørmsål om hvorfor. fordi jeg er bre et menneske, og når jeg faller faller jeg så hardt at jeg ikke vil leve. men ellers mestrer jeg hverdagen at jeg ike trenger sørlig hjelp, men når omgivelsene blir vanskelige over lengre tid så sliter det på psyken min, håpet og gleden min blir tatt fra meg. jeg trenger noen form for ro og beskyttelsemekanisker utenom å legge et lokk på det med medesiner fra legen.
  mvh lea


 1. 1 Han skulle ta livet sitt i romjulen | liseliten.com Tilbakesporingdesember 21, 2013, kl. 18:36
 2. 2 Verdensdagen mot selvskading | liseliten.com Tilbakesporingmars 1, 2014, kl. 19:20
 3. 3 Change is difficult. | Hjertekraft Tilbakesporingjuli 17, 2014, kl. 20:29
 4. 4 Sommeren 2014 | liseliten.com Tilbakesporingaugust 9, 2014, kl. 18:02
 5. 5 Snart 11 år har gått siden jeg rømte hjemmefra | Tilbakesporingmai 16, 2015, kl. 15:39

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Hei og takk for besøket, Lise heter jeg! Jeg håper at min blogg kan gi deg noe.

Gjennom flere år har jeg delt mine tanker, følelser og opplevelser, mine drømmer og håp, og min vei til å bli hel. Mer enn et tiår av livet mitt har vært preget av psykisk sykdom, sykehus og behandling - og ikke minst recovery. I dag anser jeg meg som tilnærmet frisk (hva nå enn det er) – men med utfordringer og dårlige perioder, egentlig som de fleste andre. Du er velkommen til å følge meg på veien og titte i arkivet.

Er du nysgjerrig kan du lese mer om meg under fanen "liseliten" i menyen øverst :)

Copyright – Vis respekt

Bloggen skrives av © Lise Hetland, hvilket betyr at du IKKE kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Brudd på opphavsrett er i følge åndsverkloven straffbart.

Jeg har lagt ned mye tid, krefter og sjel i tekstene mine, jeg ber deg om å respektere at mine tekster tilhører meg.

Takk for kommentarer og tilbakemeldinger!

Tegnet av Guðrún Jóna
www.hodetmitt.no © no copyright!

Follow on Bloglovin

Klikk for å motta e-post når bloggen oppdateres

Bli med 938 andre følgere